logo
Heume
eumgeuving
preus
eugenda
reserveuring
button winter
blank
Omgeving

zschopau vanaf de berg

Intro

Zschopau is een stad van plusminus 13000 inwoners. Dit samen met de omliggende dorpen Krumhermersdorf, Ganshäuser en Wilischthal. Het begin gaat terug tot 1286. Dan duikt de naam Zschopau als plaatsnaam op in de geschiedschriften.

Oude bouwwerken in de stad zijn het slot en de kerk in het centrum. Deze laatste is gebouwd in 1494.

In 1710 werd Zschopau een poststation. In de Ludwig-Würkert- Strasse herinnert een gebouw daar nog aan.

Meer info over de geschiedenis vindt u op de website van de gemeente. Zie daarvoor:

http://www.zschopau.de/


Gastronomie

Dit gebied heeft vele restaurantjes, terassen en andere eet- en drinkgelegenheden. Van vroeger uit was het voor werkenden gewoonte om de lunch te gebruiken in plaatselijke eetcafé's. Dit kun je tegenwoordig nog zien aan de uitgebreide kaart voor de lunch. Tegen werkelijk kleine prijzen. Ook 's avonds dineren is voordeliger dan wij hier gewend zijn. Vleesgerechten zijn vaak van varkensvlees, kippenvlees en in mindere mate rundvlees. Uiteraard is er ook rekening gehouden met de vegetariër. Salades zijn ook bijzonder aan te bevelen. Tot slot enkele restaurants in de buurt:

Schlachtschänke am Brühl (10 minuten lopen)
link

Zum alten Brauhaus (5 minuten lopen)
link

Pizzeria Napoli
link

Gasthaus Zschopense (2 minuten lopen)


Wat is er te doen?

Het Erzgebirgekreis is een gebied dat zich op dit moment sterk aan het ontwikkelen is. Na "Die Wende" in 1990 is men hard aan het werk gegaan in vm. Oost-Duitsland. Er wordt veel geïnvesteerd in verbetering van infrastructuur en in de ontwikkeling van toerisme. In het stadje zelf kunt u heerlijk wandelen en verschillende bezienswaardigheden bezoeken. De plaatselijke VVV is gevestigd in het stadhuis.


Voor stedenbezoek biedt Zschopau uitstekende uitvalsmogelijkheden. Zowel Berlijn (265 km; www.berlin.de) in het noorden als Praag (147 km; Tsjechië; www.praha.cz) in het zuiden, zijn per auto te bereiken. Andere grote steden dicht in de buurt zijn Chemnitz (12 km; www.chemnitz.de) Leipzig (80 km; www.leipzig.de) en Dresden (90 km; www.dresden.de).

Skiën is een heerlijke bezigheid in de winter. In Zschopau is een ski-vereniging met drie springschansen en een kleine ski-lift.

Ook is er een golf-club. Met natuurlijk een golfpark om heerlijk ontspannen een balletje te slaan.

In Gornau (10 minuten met de auto) is een openlucht zwembad. Het zwembad beschikt over meerdere baden. Heeft een duikplank en ook baden voor peuters/kleuters.

Mocht het weer wat slechter zijn dan is overdekt zwemvertier te vinden in Mariënberg (20 km) of Geyer (25 km). Websites van deze baden respectievelijk:

http://www.aquamarien.de/
aquamarien

http://www.anamare.de/
anamareNaast deze zwembaden zijn er in de buurt nog een tweetal kuuroorden. Deze vindt u in:

Warmbad (bij Wolkenstein)
http://www.warmbad.de/
warmbad

en
Karlovy Vary (Tsjechië)
http://www.czechtourism.com/


Andere bezienswaardigheden

In het gebied zijn vele burchten en sloten. Natuurlijk vlakbij: Schloss Wildeck. Maar ook in de omgeving. U vindt ze onder andere hier.

Op zo'n 25 kilometer van Chemnitz, ligt tussen Chemnitz en Zwickau de Sachsenring. Dit is een circuit voor auto- en motorsport.
Sachsenring
Naast sport activiteiten kunt u hier ook terecht voor rijopleidingen, slipcursussen enzovoorts. Voor meer informatie zie de website van Sachsenring.

Op vakantie toch heel Europa zien? Ook dat kan! In Lichtenstein (50 km.) is "Miniwelt" en een planetarium. Voor meer informatie klik op de link.

Tussen Chemnitz en Freiberg ligt op ongeveer 50 kilometer afstand de plaats Oederan. Hier vindt u een miniatuurpark. Hier zijn veel miniaturen uit de eigen omgeving te zien.
Miniwelt1 OederanMiniwelt2 Oederan
Klik op de link voor meer informatie.

Tenslotte

sites waar alles uit de omgeving  staat aangegeven:
http://www.erlebnisland-erzgebirge.de/
http://www.erzgebirge.de/
http://www.ins-erzgebirge.de/
http://www.saksen.info/


slot wildeck