logo
Home
Omgeving
prijs
agenda
reservering
Winter
blank


 Winter in Zschopau

Zschopau vanaf berg

Intro

Zschopau en het Erzgebirge zijn prima geschikt om uw wintervakantie door te brengen. Zschopau zelf ligt op plusminus 500 meter boven NAP. Maar de Fichtelberg is met zijn 1215 meter vrijwel verzekerd van sneeuw. De Fichtelberg, bij het plaatsje Oberwiesenthal ligt op 50 kilometer / 1 uur rijden van Zschopau. Op deze pagina vindt u de mogelijkheden voor Zschopau en Fichtelberg. En ook diverse links naar andere skigebieden in de buurt.

Wintersfeer in Zschopau

Zschopau wintersfeer 1

Zschopau wintersfeer 2

Zschopau wintersfeer 3

Wintersport in Zschopau

Zschopau heeft zijn eigen skivereniging. Naast alpine ski beschikt de vereniging ook over de mogelijkheden om te langlaufen. En er zijn een drietal springschansen. Als er voldoende sneeuw is, wordt de piste opengesteld en kunt u er gebruik van maken. De vereninging beschikt over een eigen website. Deze vindt u hier: http://www.skiverein-zschopau.de onderstaande foto's komen van deze site en geven een beeld van piste en schansen.
piste zschopau

schans en piste

Winter in het Erzgebirge

Ieder jaar wordt in het Ertsgebergte de droom van het winter-sprookje een realiteit. Sinds meer dan 100 jaar is het Ertsgebergte een geliefd wintersportgebied met goede sneeuwcondities. Vele kilometers uitgezette loipen, goed geprepareerde pistes en talrijke ijs- en rodelbanen staan ter beschikking. De razendsnelle afdalingen in het kuuroord Oberwiesenthal, het alpine centrum van het Ertsgebergte, hebben een magische aantrekkingskracht op skiërs en snowboarders.
Wereldberoemd is de wedstrijd- en bobsleebaan in Altenberg, één van de modernste ter wereld. Deze behoort tot de toeristische attracties in het winterse Ertsgebergte. Vlak daarbij in Geising kunnen curlingfans hun lusten botvieren. En mocht de sneeuwfee de skifans eens niet zo gunstig gezind zijn, dan zorgen sneeuwkanonnen voor de felbegeerde witte pracht. Dus klaar voor de start in het winterse vakantieplezier van het Ertsgebergte.

Met sneeuw-zekere bergtoppen en uitgestrekte bossen is het Ertsgebergte de ideale bestemming voor zowel wintersporters als gezinnen en langlaufers. De bergrugloipe in het Westerzgebergte tussen Johanngeorgenstadt en Schöneck is tot ver buiten de streek bekend. Deze draagt de eretitel "Exzellente Loipe“ (“voortreffelijke loipe”) van de DSV (Duitse skivereniging). Voor wie het Ertsgebergte actief en toch ontspannend zou willen ervaren, bieden de Kammloipe, de Osterzgebirgsloipe en de Skimagistrale optimale condities.
 

WinterI

Winter op de Fichtelberg

Fichtelberg en Oberwiesenthal waren in DDR tijd de plaats voor de wintersportvakantie. Het kenmerkt zich door vele pistes en de mogelijkheden om skiën te leren. De apès-ski mogelijkheden zijn beperkt. Daarvoor zijn de ski gebieden in andere landen meer geschikt. Veel info over de mogelijkheden zijn te vinden op: deze site.

Op onderstaande foto een overzicht van Fichtelberg

Fichtelberg

Fichtelberg langlaufen

Fichtelberg Swebebahn

Kerstmarkten / Weihnachtsmarkten

Beroemd zijn de kerstmarkten in Duitsland. Ook in  Zschopau en de omgeving van Zschopau zijn diverse kerstmarkten. Één van de grootste vindt u Chemnitz. Jaarlijks zijn de pleinen in het centrum voorzien van standjes met gluhwein, andere versnaperingen en traditionele kerstdecoratie.

Ééb van de meest sfeervolle kerstmarkten vindt u in Annaberg-Bucholz. Deze markt is niet zo groot. Maar wel heel knus. Dit komt ondermeer door de verlichting. Hoogteverschil in het centrum en de activiteiten die georganiseerd worden.

Iedere grotere plaats heeft zijn eigen markt. Er valt heel wat te ontdekken!


Overige links

Het weer in Zschopau voor de komende 15 dagen

Het weer in Oberwiesenthal voor de komende 15 dagen

Het wintersportweer op de Fichtelberg
Webcam van Fichtelberg

Ski info Fichtelberg 75 km totaal 15 km piste
Ski info Klinovec (CZ, andere kant van Fichtelberg)
Overige skigebieden dichtbij:
Altenberg 75 km  totaal 6,5 km piste. 
Sehmatal 35 km totaal 1 km piste.
Augustusburg 10 km totaal 2 km piste. Zie ook hier!